Hei <3

Hei <3

nå er det en stund siden jeg har blogga og det er  fordi  jeg har vært litt opptatt med lekser  ++ at når jeg ble ferdig med leksene ( som enkkelntlig bare tok mandag-tirsdag og onsdagen min) så begynte jeg og lese en bok som heter : "Fossefall"

her får  derre høre ( litt av historien):

akpå: Vi er på Finnskogen i 1865. Amalie er åtte år, og er vitne til at en kappekledd mann kaster en ung kvinne i fossen. Minnene om dette forfølger henne i årevis. Hvem var den unge kvinnen? Hvorfor ble hun drept? Og er drapsmannen fortsatt i området? Som ungjente forelsker Amalie seg i skogfinnen Mitti,. Hun gleder seg til de hemmelig møtene med ham, men er redd for hva foreldrene vil si nårde får vite at hun er kjæreste med en finnegutt.

Jorunn Johansen (f.1960) er utdannet innen handel og kontor, og har jobbet med salg i noen år. Etter end vikariat i en barnehage, begynte hun å skrive. Hun bor i Oslo, er gift med Ståle, har fire barn og fem barnebarn. Fossefall er hennes første romanserie.

Oppsummering: Amalielekte seg ofte i skogen da hun var liten, men en dag når hun skulle plukke blomster til moren sin, blir hun vitne til et mord. Hun ser en mann i en svart kappe, komme bærende med en dame som ligner en sigøyner. Hun ser ikke ansiktet til mannen, for han har på en stor hette som er fastbundet til den svarte kappen. Hun blir vitne til at han kaster kvinnen ut i fossen. Kvinnen blir aldri meldt savnet, derfor er det ingen som tror på Amalie når hun kommer hjem og ber henne glemme det hele. At hun har en livlig fantasi. Hun får advarsel om at hun aldri må gå tilbake til den fossen igjen, for det sies at det spøker der.

Amalie vet hva hun så og det er vanskelig å leve med dette minnet uten at noen tror på henne, men hun har ikke annet valg enn å holde det for seg selv. Samtidig blir hun forelsket i en gutt som heter Mitti, en gutt foreldrene hennes aldri ville ha latt henne forelske seg i, derfor møter de i skjul i skogen. Men en dag må han dra til Sverige på grunn av diverse plikter, og Amalie lurer på om han noen gang kommer tilbake som han hadde lovet.

I den ventetiden har foreldrene til Amalie funnet en mann til henne som er en av bygdas flotteste karer. Amalie vil ikke gifte seg med ham, siden hun fremdeles har følelser for Mitti, og enda verre blir det når hun finner ut at lillesøsteren hennes, Kari er forelsket i mannen Amalie skal gifte seg med, i følge foreldrene. Kommer hun noen gang til å glemme det hun så ved fossen og vil hun noen gang akseptere å gifte seg med en mann foreledrene mener er best for henne?

 

jeg synnse at den var sykt spendene, hehe forfatteren sa at lesetiden for og lese ut helle boka var 4 dager men jeg  kalarte det på 2dager^.^ ( sier jo hvor hekta jeg ble)

- Vel hva synnes du?

- Fikk du lyst til og lese boka?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aina

Aina

13, Oppegård

Hei ! Jeg er en jente på 13år. Jeg kommer stortsett til å blogge om hverdagen eller det som faller meg inn <3 Btw; Jeg D-I-G-G-E-R Justin Bieber ! Han er bare BEEEST <3<3<3<3<3

Kategorier

Arkiv

hits